Предок Дорошів з Дударкова Дорош - Индекс потомака

Из пројекта Родовид

Особа:790963
Generation of a large tree takes a lot of resources of our web server. Anonymous users can only see 7 generations of ancestors and 7 - of descendants on the full tree to decrease server loading by search engines. If you wish to see a full tree without registration, add text ?showfulltree=yes directly to the end of URL of this page. Please, don't use direct link to a full tree anywhere else.
11/1 <?> Предок Дорошів з Дударкова Дорош [Дороші]

2

21/2 <1> Мария Дорофеевна Оголь (Дорош, Тетянич) [Оголи]
Рођење: 1 јануар 1880, Дударков, Остерский уезд, Черниговская губерния, Российская империя
Свадба: <1> Кирилл Евфимиевич Тетянич [Тетяничи] b. 14 април 1874 d. 17 фебруар 1924, Вознесенська церква села Дударкова, Остерський уїзд, Чернігівська губернія, Російська імперія
Смрт: 29 јануар 1953, Дударков, Бориспольский район, Киевская область, УССР, СССР
Народилась (орієнтовно 1880р.) в с. Дудорків, Броварського району, Київської області. Працювала в пана поваром в Дударкові орієнтовно до 1900р. Потім вийшла заміж за Кирила Юхимовича і переїхала в с. Княжичі.

Добре ставилась до невістки і до онуків.

+ + +

Упокой, Боже, рабу Твою Марію і учини її в раю, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила; усопші раби Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія.

3

41/3 <2+1> Іван Кирилович Тетянич [Тетяничі]
Рођење: 19 април 1901, Княжичі, Остерський повіт, Чернігівська губернія, Російська імперія
Свадба: <2> Евфросиния Яковлевна ? (Тетянич) [?] b. 1907
Хришчанство крштење: 19 април 1901, Преображенська церква в селі Княжичі, Остерський уїзд, Чернігівська губернія, Російська імперія
Згадується в дворі №250 зі списку жителів села Княжичі за 1925 рік, розміщеному в книзі Ольги Касьян "Княжичі. Моє рідне село" на сторінці 314.
62/3 <2+1> Онисія Кирилівна Тетянич (Петренко) [Тетяничі]
Рођење: 30 децембар 1902, Княжичі, Остерський повіт, Чернігівська губернія, Російська імперія
Свадба: <3> Петренко [Петренки]
Згадується в дворі №250 зі списку жителів села Княжичі за 1925 рік, розміщеному в книзі Ольги Касьян "Княжичі. Моє рідне село" на сторінці 314.

+ + +

Упокой Боже, Онисію і учини її в раю, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила; усопші люди Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія
53/3 <2+1> Петро Кирилович Тетянич [Тетяничі]
Рођење: 13 септембар 1906, Княжичі, Остерський повіт, Чернігівська губернія, Російська імперія
Свадба: <4> София ? (Тетянич) [?]
Сільський виконавець на кутку Шлях у другій половині 1934 року. Згадується в дворі №250 зі списку жителів села Княжичі за 1925 рік, розміщеному в книзі Ольги Касьян "Княжичі. Моє рідне село" на сторінці 314.
34/3 <2+1> Костянтин Кирилович Тетянич (Татьянич, Татьяныч) [Тетяничі]
Рођење: 30 мај 1911, Княжичі, Остерський уїзд, Чернігівська губернія, Російська імперія
Свадба: <5> Тетяна Михайлівна Гончаренко (Тетянич) [Гончаренки з Княжич] b. 6 јул 1914 d. 29 децембар 1991
Хришчанство крштење: ~30 мај 1911, Княжичі, Остерський уїзд, Чернігівська губернія, Російська імперія
Смрт: 29 јануар 1985, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Сахрана: ~29 јануар 1985, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
75/3 <2+1> Анастасія Кирилівна Тетянич [Тетяничі]
Рођење: 1914, Княжичі, Остерський уїзд, Чернігівська губернія, Російська імперія
Смрт: 27 јун 1914, Княжичі, Остерський уїзд, Чернігівська губернія, Російська імперія

4

191/4 <5+4> Михаил Петрович Тетянич [Тетяничи]
Рођење: Княжичи
Свадба: <6> Таісія ? (Тетянич) [?]
== + + + == Упокой, Боже, раби Твої і учини їх в раї, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила; усопші раби Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія.
212/4 <4+2> Михаил Иванович Тетянич [Тетяничи]
Рођење: 1924, Княжичи, Броварской район, Киевская область, УССР, СССР
== + + + == Упокой, Боже, раби Твої і учини їх в раї, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила; усопші раби Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія.
203/4 <5+4> Александра Петровна Татьянич (Мотчаная) [Татьяничи]
Рођење: 25 август 1937, Княжичи, Броварской район, Киевская область, УССР, СССР
Свадба: <7> Алексей Фёдорович Мотчаный [Мотчаные]
== + + + == Упокой, Боже, раби Твої і учини їх в раї, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила; усопші раби Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія.
114/4 <3+5> Ганна Констянтинівна Галина Тетянич (Петренко) [Тетяничі]
Рођење: 5 јануар 1938, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Свадба: <8> Василий Савельевич Петренко [Петренки] b. 1932 d. 1974
Хришчанство крштење: ~5 јануар 1938, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Смрт: 8 децембар 2011, Княжичі, Броварський район, Київська область, Україна
Сахрана: ~8 децембар 2011, Княжичі, Броварський район, Київська область, Україна

Нащадок староруських, українських і козачих родів Подніпров'я і Задніпров'я, Старої, Святої, Дідової Русі і Рідної України у її складі. Громадянка Українського господарства, в т.ч. у складі Країни Рад, Радянського союзного господарства

Після закінчення 7 класів працювала на шкідливому виробництві, сумнозвісний у селі завод №512, потім хворіла.

Її хрещена Галина Петренко, пасербниця тітки Онисі.

Після трагічної смерті чоловіка знайшла розраду у вірі в Бога. Стала частіше ходити до церкви. У 1990х разом з родичами приймала участь у будівництві церкви у селі Княжичі, домовлялася з людьми, діставала необхідні дозволи і матеріали.

Одна з активних учасниць відродження церковного і богослужбового життя в рідному селі в 1990х рр., про що згадується в книзі Ольги Касьян "Княжичі. Моє рідне село", де вона зокрема названа головним організатором будівництва нової Свято-Преображенської церкви в селі Княжичі, центру Княжицької іночої обителі, в появі якої є і її лепта теж. Прихильниця Київської митрополії Московської патріархії і традиційного богослужіння церковнословенською мовою, чин якого відомий ще з царських часів.

+ + +

Упокой Боже Галину і прости їй вся согрєшенія вольнії і невольнії і учини її, разом з її рідними, близькими, друзями, земляками і благодійниками у раю, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила, даруючи їй причастя вічних Твоїх благих і Твого безкінечного і блаженного життя насолоду; усопші люди Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія
85/4 <3+5> Іван Констянтинович Тетянич [Тетяничі]
Рођење: 14 април 1939, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Хришчанство крштење: ~14 април 1939, Собор святого Володимира міста Києва, УРСР, СРСР
Свадба: <9> Наталья Владимировна Шевченко (Тетянич) [Шевченки] b. 30 мај 1945 d. 3 јануар 2000
Смрт: 15 новембар 2007, Київ, Україна
Сахрана: >15 новембар 2007, Княжичі, Броварський район, Київська область, Україна

Нащадок старих родів трудових і бойових козаків-християн Київської Русі-України з діда-прадіда які багато віків проживали на теренах сучасної Броварщини, представників християнського і козачого сословій з сіл колишнього Остерського повіту Чернігівської губернії Російської імперії таких як Княжичі, Гоголів, Требухів, Дударків, початки яких ідуть від часів, давніших за часи Хмельниччини, можливо навіть сягають часів старожитнього Києво-Руського Князівства на Подніпров'ї. Громадянин Української Держави-Республіки, в т.ч. у складі Сполучених Радянських Держав-Республік, Радянського Союзу 20 ст.

Народився у простій родині українських селян, простих радянських колгоспників. Жив у непростий час, немало побачив і пережив.

14 квітня 1939 року за участю своєї матері і 14-літньої тітки Анастасії Гончаренко охрещений по православному обряду у соборі на честь святого рівноапостольного князя Володимира у місті Києві. Восприємницею новоохрещеного стала тітка Анастасія. За спогадами Анастасії Михайлівни Гончаренко, сестра її взяла за хресну в тому числі і тому, щоб поменше людей на селі знало про цю подію, бо сім'я переживала, що можуть бути неприємності з діючою владою. Коли прийшли в собор, там посеред практично пустого собору стояв священник, якого обступила група людей, переважно жінок з немовлятами, який і проводив обряд хрещення.

Український радянський вчений, викладач і винахідник у галузі сільськогосподарських наук. Кандидат технічних наук. Брат українського філософа і художника Феодосія Тетянича.

Його дитинство пройшло в холодні і голодні повоєнні роки.

Батько, Костянтин Кирилович, пройшов усю війну і повернувся додому в жовтні 1945 р., важко поранений, інвалід війни 1-ї групи по зору. Був нагороджений Орденом Слави III ступеня і п'ятьма медалями за період 1941-1945 рр.

Мати, Тетяна Михайлівна, працювала в колгоспі за трудодні. У сім'ї було четверо дітей.

Грошей в колгоспі не платили, а в кінці року за трудодні видавали мізерну кількість зерна, якого на 7 осіб не вистачало. Тому всі діти працювали вдома по господарству. Сім'я продавала вирощені картоплю, овочі, ягоди, фрукти на базарі в Києві. Малий Іван з мамою рано вранці, до першої зорі, виходили з дому і швидко йшли на базар через ліс пішки, несучи в саквах через плечі товар. А назад із Києва поверталися бігом (треба було ще після обіду до школи йти в другу зміну), несучи додому лише темний хліб і олію, на більше грошей не вистачало.

Після закінчення початкової школи, продовжив навчання у Требухівській середній школі, яку закінчив у 1956 році.

Потім здобув спеціальність бухгалтера. У 1957 році був прийнятий у колгосп на посаду бухгалтера, влітку працював комбайнером.

У 1959 році обраний другим секретарем Броварського райкому комсомолу.

У 1960 році вступив у Інститут сільського господарства в Києві, який закінчив у 1966 році за спеціальністю Електрифікація сільського господарства. Згодом вступив до аспірантури, яку успішно закінчив.

У 1982 р. захистив кандидатську дисертацію, йому був присвоєний учений ступінь кандидата технічних наук.

Іван Костянтинович став керівником близько 40 науково-дослідних робіт, автором 9 книг, 15 брошур, 75 статей та 18 винаходів. За великі досягнення в науці йому було присвоєне вчене звання - старший науковий співробітник.

Тетянич І.К. був членом учених рад ряду інститутів та членом Вченої ради по захисту дисертації Національного аграрного університету, брав участь у розробці 27 установок і 16 найменувань технічних засобів для діагностики, технічного обслуговування та ремонту і відновлення сільськогосподарської техніки. Установки демонструвалися на виставках досягнень у народному господарстві СРСР, УРСР, за що нагороджений медалями, за впровадження винаходів нагороджений медаллю "Винахідник СРСР".

При всій зайнятості приїзджав у рідне село Княжичі в батьківську хату. У нього була хата у селі і земельна ділянка, де він любив трудитися на землі.

Народився у селі Княжичі, Броварського району на Київщині у православній селянській родині україноруського козацького походження, нащадків старих козацько-селянських родів Київщини. Представник роду Тетяничів. По матері — нащадок роду Гончаренків, а також старих україноруських козацьких родів Деревців, Осначів та ін. — осадників і першопоселенців сіл Броварського району Київщини, до революції — Остерського повіту Чернігівської губернії Російської імперії, а в часи Гетьманщини — Переяславського полку Війська Запорізького.

Таємно (як це доводилося робити у ті непрості роки) охрещений у Володимирському соборі у місті Києві. Закінчив семирічку у селі Княжичі, потім завершував навчання (десятирічку) у селі Требухів.

Навчався у Київській сільськогосподарській академії.

Працював у Київській сільськогосподарській академії і інститутах.

Помер у Києві, похований у Княжичах.

Наукові праці і патенти

  • Тетянич, Іван Костянтинович. Ремонт автотракторного електрообладнання / Іван Костянтинович Тетянич; Іван Костянтинович Тетянич. — К. : Урожай, 1972. — 50 c. — 0.07, р. 631.372#631.302
  • Тетянич, Iван Костянтинович. Поточний ремонт автотракторного електрообладнання / Iван Костянтинович Тетянич, Олександр Костянтинович Тетянич. — К. : Урожай, 1977. — 58 c. — 0.12, р. 631.372#631.302
  • Тетянич, Іван Костянтинович. Відновлення деталей автотракторного і силового електрообладнання / Iван Костянтинович Тетянич; Іван Костянтинович Тетянич. — К. : Урожай, 1986. — 121 c. — 0.30, р. 631.371#631.3
  • Восстановление электродов аккумуляторных батарей / И.К. Тетянич, А.А, Деркач, В.М. Бучной, В.А. Симкин, В.А. Белов // Механизация и электрификация сельского хозяйства, 1988, № 4.
  • Мала механізація у присадибному господарстві / Олександр Георгійович Залигін, Іван Костянтинович Тетянич, Віктор Пилипович Заборський. — 2-е вид., перероб. і доп. — Киев : Урожай, 1991. — 247 с. : ил. — Літ.: с.245. — ISBN 5-337-00754-8 : 4.20 р.

Патенти

+ + +

Упокой Боже Івана і прости йому вся согрєшенія вольнії і невольнії і учини його, разом з його рідними, близькими, друзями, земляками і благодійниками у раю, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила, даруючи йому причастя вічних Твоїх благих і Твого безкінечного і блаженного життя насолоду; усопші люди Твої упокой, презираючи їх вся согрєшенія
96/4 <3+5> Феодосій Костянтинович Федір Тетянич [Тетяничі з Задніпров'я]
Рођење: 17 фебруар 1942, Княжичі, Київська загальна округа, Українське рейхскомісарство, Німецьке царство
Свадба: <10> Бублик (Тетянич) [Бублики]
Хришчанство крштење: >17 фебруар 1942, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Смрт: 18 фебруар 2007, Київ, Україна
Сахрана: >18 фебруар 2007, Лісове кладовище, Київ, Україна

Охрещений за православним обрядом у селі Княжичі. Восприємницею виступала рідна тітка Анастасія.

Похований по православному обряду, панахиду судячи за все служив протоієрей Олексій Микитович Кострубицький.

Шанується в т.ч. як Отець Феодосій, один з Отців Києва, Рідної України і Старої, Святої Русі у складі Неосяжного Заходу

+ + +

Упокой Боже Феодосія і прости йому вся согрєшенія вольнії і невольнії і учини його, разом з його рідними, близькими, друзями, земляками і благодійниками у раю, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила, даруючи йому причастя вічних Твоїх благих і Твого безкінечного і блаженного життя насолоду; усопші люди Твої упокой, презираючи їх вся согрєшенія
107/4 <3+5> Олександр Костянтинович Тетянич [Тетяничі]
Рођење: 6 април 1950, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Свадба: <11> Голуб [Голуби]
Смрт: 20 октобар 2020, Княжичі, Броварський район, Київська область, Україна
== + + + == Упокой Боже Олександра і прости йому вся согрєшенія вольнії і невольнії і учини його, разом з його рідними, близькими, друзями, земляками і благодійниками у раю, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила, даруючи їй причастя вічних Твоїх благих і Твого безкінечного і блаженного життя насолоду; усопші люди Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія
128/4 <5+4> Ольга Петрівна Тетянич (Савченко) [Тетяничі] 139/4 <4+2> Николай Иванович Тетянич [Тетяничи] 1410/4 <4+2> Екатерина Ивановна Тетянич [Тетяничи] 1511/4 <5+4> Екатерина Петровна Татьянич (Гончар) [Татьяничи] 1612/4 <5> Іван Петрович Тетянич [Тетяничі]
1713/4 <5> Володимир Петрович Тетянич [Тетяничі]
1814/4 <5+4> Галина Петровна Тетянич [Тетяничи]
== + + + == Упокой, Боже, раби Твої і учини їх в раї, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила; усопші раби Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія.
2215/4 <4+2> Феодосий Иванович Тетянич [Тетяничи]
== + + + == Упокой, Боже, раби Твої і учини їх в раї, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила; усопші раби Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія.
2316/4 <4+2> Александра Ивановна Тетянич [Тетяничи]

5

331/5 <18> Василь Іванович Петренко [Петренки]
Рођење: ~ 1958, Княжичі, Броварський район, Київська область, Україна
342/5 <18> Віктор Іванович Петренко [Петренки]
Рођење: ~ 1960, Княжичі, Броварський район, Київська область, Україна
263/5 <8+9> Тетяна Іванівна Тетянич (Михайловська) [Тетяничі]
Рођење: 4 мај 1969, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Свадба: <17> Петро Васильович Михайловський [Михайловські] b. 15 јун 1946 d. 3 мај 2020
Хришчанство крштење: ~4 мај 1969, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Смрт: 29 септембар 2004, Княжичі, Броварський район, Київська область, Україна
Сахрана: ~29 септембар 2004, Княжичі, Броварський район, Київська область, Україна
За спогадами рідних і близьких дуже доброзичлива і гарна людина.

Праці

  • Статор асинхронного двигателя. Авторы патента: ТЕТЯНИЧ ИВАН КОНСТАНТИНОВИЧ, МИХАЙЛОВСКАЯ ТАТЬЯНА ИВАНОВНА - http://www.findpatent.ru/patent/180/1805529.html

+ + +

Упокой Боже Тетяну і прости їй вся согрєшенія вольнії і невольнії і учини її, разом з її рідними, близькими, друзями, земляками і благодійниками у раю, де лики святих, Господи, і праведники сіяють яко світила, даруючи їй причастя вічних Твоїх благих і Твого безкінечного і блаженного життя насолоду; усопші люди Твої упокой, презираючи їх всі согрєшенія
254/5 <10+11> Andrzej Tacjanicz [Tacjaniczowie]
Рођење: 28 јун 1981, Княжичі, Броварський район, Київська область, УРСР, СРСР
Свадба: <18> Wiatr (Tacjanicz) [Wiatrowie]
Смрт: 14 јул 2021, Київ, Україна, помер у лікарні
245/5 <10+11> Тетянич [Тетяничі]
276/5 <9+10> ? Тетянич-Бублик [Тетяничі]
287/5 <9+10> Тетянич-Бублик [Тетяничі] 298/5 <19+6> Анатолій Михайлович Тетянич [Тетяничі] 309/5 <14+14> Ольга Андріївна Петренко (Залозна) [Петренки] 3110/5 <19+6> Виктор Михайлович Тетянич [Тетяничи]
3211/5 <19+6> Любов Михайлівна Тетянич [Тетяничі]
3512/5 <17> Лілія Володимирівна Тетянич [Тетяничі]
3613/5 <21> Анатолій Михайлович Тетянич [Тетяничі]

6

411/6 <30+21> Микола Володимирович Залозний [Залозні]
Рођење: 1983
ЗАЛОЗНИЙ Микола Володимирович – 1983 р. н., освіта вища, проживає в с. Княжичі Броварського району, інженер-брокер ТОВ «Фроніус Україна», член організації Народний Рух України, висунутий районною організацією Народного Руху України обраний по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 10.
372/6 <25+18> Тетянич [Тетяничі]
383/6 <26+17> Михайловська [Михайловські]
394/6 <26+17> Михайловський [Михайловські]
405/6 <29+20> Руслан Анатолійович Тетянич [Тетяничі]
426/6 <28+19> Базелюк [Базелюки]
437/6 <29+20+36!> Руслан Анатолійович Тетянич [Тетяничі]