Дирц Заиј Гоесwијс ван дер Леде б. 1350проц д. ~ 1421

Из пројекта Родовид

Особа:924477
Рођени род ван дер Леде
Пол мушки
Цело име (рођено) Дирц Заиј Гоесwијс ван дер Леде
Родитељи

{{{Персон:925708}}}

Догађаји

1350проц Рођење:

30 октобар 1370 Уговор венчања: {{{Персон:924478}}}

1400проц Рођење једног детета: {{{Персон:922237}}}

~ 1421 Смрт:

Напомена

Андере киндерен:

  • Гоесwијн
  • Гиллис
  • Баертоут
  • Заиј

баљуw ван Сцхиедам, сцхоут ван Катwијк

  • 30 10 1370 Катријн кријгт биј хаар хуwелијк ван хаар вадер еен ренте ван 30 Холландсе понден пер јаар, дезе ренте комт воор де хелфт уит безиттинген ин Воорсцхотен ен воор де хелфт уит безиттинген ин Валкенбург, ен дезе ренте кан воор еен бедраг ван 300 понд wорден афгекоцхт. Алс Катријн киндерлоос оверлијдт зал дезе ренте верваллен (ен андерс оп хаар киндерен овергаан?). Даарнааст геефт Дирц хаар де инкомстен ван 5 морген ланд ин Кетхел ен 75 понд пер јаар.
  • 29 6 1371 белеенд мет 5½ морген ланд ин Спиринцсхоец туссен де Зеедијк ен де Оуде дијк
  • 13 7 1380 аангестелд тот рентмеестер ван Wассенаар, теген еен вергоединг ван 20 понд пер јаар
  • 25 3 1403 белеенд мет 11 морген ланд ин де Кетхел, генаамд де Гхеер, беленд тен ноорден: де абдис ван Ријнсбурцх, тен оостен: Јан Богге, Пиетер Јансз. ен. Јацоб Матхијсз., тен зуиден: Баерте Хоyтерс, тен wестен: де Хардрецхсе wатеринг. Биј зијн оверлијден те верваллен аан Гиллијс, зијн зоон биј Катријн.
  • 1405 хеефт тwее ленинген верстрект аан де грааф ван Холланд воор ин тотаал меер да 5000 понд, хад хиервоор хет моргенгелд (бепаалде беластинген) ван Леиден ен ден Хааг, ен хет баљуwсцхап ван Сцхиедам ин ондерпанд
  • 10 1 1416 драагт 6 морген ланд ин Спиринцсхоецке, биннен ен буитен де зеедијк, ен безиттинген ин Сцхиедам, овер аан зијн зоон Гоесwијн - маар ниет хет хуис ин Сцхиедам wаар хиј зелф wоонт


Од прародитеља до унучад

!-- ТРЕЕ_ИН_ПЕРСОН_ПАГЕ --

Остали језици