Геррит Дирксз де Јонг ц. 6 мај 1736 д. 23 септембар 1805

Из пројекта Родовид

Особа:385514
Рођени род Јонг
Пол мушки
Цело име (рођено) Геррит Дирксз де Јонг
Родитељи

{{{Персон:385516}}}

{{{Персон:385517}}}

Догађаји

6 мај 1736 Хришчанство крштење: Сцхерпензеел

17 мај 1761 Свадба: Сцхерпензеел, {{{Персон:385515}}}

13 јануар 1774 Рођење једног детета: Сцхерпензеел, {{{Персон:385513}}}

6 септембар 1805 Сахрана: Сцхерпензеел

23 септембар 1805 Смрт: Сцхерпензеел

Напомена

лид гемеентебестуур Сцхерпензеел Геррит де Јонг x Мариа ван Гинкел, wон. Сцхерпензеел, транспортерен аан Хеијмен Теуниссе сеекере тwее цампјес ланд хет ене генаамт т Леге Ерфф ен хет андере т Цлоостер, леггенде те Ренсwоуде. (Дорпсгерецхт Ренсwоуде 1801; 17-01-1763). Ин 1768 леент Геррит де Јонг ф 98,= ван Цаспариус Сцхултсз, сцхоут ван Маарн. Ондерпанд: “зекере херберг, бестаанде уит хуизинге ен берг, сцхуур ен хоф генаамд ден Холевоет” (Рецхт. Арцх. Wоуденберг 2347; 2803-1768). Геррит де Јонгх, хоспес аан де Холевоет ен зијн вроуw ленен 398 гулден ван Мариа Лагерwеиј, wед. Тијс Ариенсе ван Wиттенберг. Хиј гебруикт дит ом еен ленинг ван 100 гулден аф те лоссен т.б.в. Цаспарус Сцхултз ен 300 гулден т.б.в. Јацобус Аббема. Ондерпанд: еен хуис, берг, сцхуур ен хоф генаамд Де Холевоет. Оост: Теунис ван Инген, wест: Јан Аартсе ван Хардевелд. (Рецхт. Арцх. Wоуденберг 2347, блз. 168; 30-03-1779). (Оригинеел ин: Дорпсгерецхт Wоуденберг 2356, блз. 31, 32, 33; 30-03-1779). Лидм. Сцхерпензеел 28-12-1784: Мариа ван Гинкел, аан де Холијвоет ен Геррит де Јонг, аангеномен 31-011785, беиден мет аттестатие вертроккен наар Wоуденберг 31-01-1785. Лидм. Wоуденберг 18-10-1785: Геррит де Јонг ен Мариа ван Гинкел, мет аттестатие ван Сцхерпензеел. Геррит де Јонг мет аттесттатие вертроккен наар Сцхерпензеел 26-04-1797. Ин 1798 комт Геррит де Јонг мет аттестатие ван Wоуденберг (Херв. Гем. Сцхерпензеел 167; Касбоек диацоние 1763-1819, фол. 93; 1798). Ин 1801 ен 1802 ис Геррит де Јонг лид ван хет гемеентебестуур ван Сцхерпензеел.


Од прародитеља до унучад

!-- ТРЕЕ_ИН_ПЕРСОН_ПАГЕ --

Остали језици