Wоутер Хендрикс Вердуијн б. 1550проц д. 9 јул 1626

Из пројекта Родовид

Особа:339770
Рођени род Вердуијн
Пол мушки
Цело име (рођено) Wоутер Хендрикс Вердуијн
Родитељи

{{{Персон:342944}}}

Догађаји

1550проц Рођење: Цхарлоис

1590проц Рођење једног детета: Цхарлоис, {{{Персон:336819}}}

1590проц Рођење једног детета: {{{Персон:771367}}}

~ 1595 Рођење једног детета: {{{Персон:334374}}}

9 јул 1626 Смрт: Цхарлоис

11 јул 1626 Сахрана: Цхарлоис

Напомена

Андере киндерен:

  • Wиллем, овл. децембер 1646, Цхарлоис
  • Леа
  • Ееуwоут
  • Цлемент
  • Цорнелис ца. 1587, Цхарлоис - 7 јан 1673, Цхарлоис


Ландбоуwер. Оп 11 Јул 1626 маакт хиј, зиек те бед лиггенде, зијн тестамент. Бегравен биј зијн тwееде вроуw, ин де керк ("Ин'т хооцхкоер) ондер еен зерк мет зијн wапен. Графсцхрифт: Хиер леyт бегравен Wоутер хендрицкс Вердуин, стерфф ден XI Јулyус анно 1626 Хиер леyт бегравен Лин.Е. Еwоутс, хуијсвроуw ван WоутерХендрицс, стерфф ден x децембер анно 1624.


Wоонт оп де хофстеде те Цхарлоис ен wас безиттер ван ландеријен те Цхарлоис мет еен гесцхатте wаарде ван 10.000 гулден. Сцхепен ван Цхарлоис 1582-1586, 1590-1592 ен 1602-1604, хеемраад ван Цхарлоис, де Хиллен ен Роббеноорд (1581), хоогхеемраад (1588). Пацхтер ван корентиенден те Цхарлоис (1573-1590).

Волгенс зијн тестамент (гемаакт оп 11 Јул 1626) кријгт де јонгсте зоон Цорнелис де хофстеде мет боомгаард, сцхуур етц. Хиервоор моет хиј зијн броерс ен зустерс 5 гоуден царолусгулденс ен 10.000 гулден бетален. Кеннелијк оверлијдт хиј оп дезелфде даг дат тестамент гемаакт wордт.

29 Јул 1626 цоопцеел ван де ерфгенамен ван цоорн те велде.

16 Јан 1627 Гецомпареерд Ееуwоут, Дирцк, Wиллем ен Цорнелис Wоутерс (зијн wапен ис опгеномен ин де гевел ван де керторен ван Цхарлоис), зонен Вердуијн, Јапхет Цорнелис алс ман ен воогд ван јонге Маертген Wоутерс, Пиетер Јансз Де Рает алс ман ен воогд ван Лијсбетх Wоутерс, Адриаен Смитсхоуцк алс ман ен воогд ван Леа (Леyтгхен) Wоутерс, аллен киндерен ен ерфгенамен ван Wоутер Хендрицксз Вердуијн ен Лијнтге Ееwоутс, зијн тwееде хуисвроуw беиде залигер гедацхте. Хуијберт Јансз Де Руyтер гетр. мет оуде Маертге Wоутерс, Даммис Пиетерс гетр. мет Маертге Хеијндрицкс воор хем зелф ен процуратие хеббен ван Цријн Хеијндицкс, зијн хуисвроуwс броедер гепассеерд воор Бастиаан Пиетерс ен Адриаен Ленертсз Порс, сцхепенен ван Цхарлоис д.д. 15 Окт 1626, аан сцхоут ен сцхепенен вертоонд, ин дезе вервангенде Исаацк Хендрицкс, зијн хуисвроуwс броедер ен Абрахам Хендрицкс, меде зијн хуисвроуwс броедер. Алле киндерен ван Хеијндрицк Wоутерсз Вердуијн. Јоост Пиетерс алс ман ен воогд ван Неелтге Wиллемс, нагелатен доцхтер ван Неллетје Wоутерс, дие еен вооркинд wас ван де вз. Wоутер Хеијндрицксз Вердуијн ен Маертге Цорнелис, зијн еерсте хуисвроуw, бенеффенс де вз. оуде Маертген ен Хеијндрицк Wоутерс, киндерен ен меде ерфгенамен ван де вз. Wоутер Хеијндрицкс Вердуијн. Зиј бекенден де боедел гесцхифт ен гесцхеиден те хеббен (Волгт еен ланге омсцхријвинг).

Еерсте хуwелијк мет Маертге Цорнелис Варкеноорд. Уит дит хуwелијк:

  • Неллетген, < 1579 - < 29 јули 1626
  • Маертге, < 1579 - 1645, Цхарлоис
  • Хендрицк, овл. < 29 јул 1626


Од прародитеља до унучад

!-- ТРЕЕ_ИН_ПЕРСОН_ПАГЕ --

Остали језици